Crono360

Eurecat mostra a ExpoBages aplicacions innovadores en l’àmbit de la salut

El centre tecnològic Eurecat Manresa presenta a ExpoBages l’aplicació de salut digital Crono 360 desenvolupada juntament amb Althaia, que proporciona recomanacions personalitzades basades en intel·ligència artificial per a diversos àmbits de l’atenció mèdica.

Crono 360 és una aplicació desenvolupada juntament amb Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, que proporciona recomanacions personalitzades basades en intel·ligència artificial per a diversos àmbits de l’atenció mèdica per tal de millorar l’atenció continuada i la qualitat de vida de les persones amb dependències i malalties cròniques.

Aquesta aplicació ha estat desenvolupada en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS, cofinançat per la Generalitat de Catalunya, que suposa el primer pas per a la implementació de l’estratègia Agenda Compartida del Bages en cronicitat i dependència.

Pel que fa a les innovacions en l’àmbit de la salut, mostra també un prototip de blíster intel·ligent amb circuits electrònics impresos amb tintes funcionals i connectivitat Bluetooth desenvolupat amb l’empresa inFÁRMAte, que permet registrar si es produeix la ingesta de pastilles i enviar alertes en cas d’incompliment de la pauta. Així, contribueix a incrementar l’adherència al tractament dels pacients crònics polimedicats.

A més, Eurecat hi dona a conèixer el dispositiu intel·ligent mandibular avançat desenvolupat amb Giromed Institute per al seguiment del tractament de la síndrome d’apnea obstructiva del son, i el projecte NHoA que dissenya un robot d’assistència socialment intel·ligent per ajudar a les persones grans a viure de manera independent a casa, mitigant-ne la soledat i l’aïllament i mantenint els seus hàbits saludables. 

En el marc de la fira i de les jornades per a professionals que tenen lloc a l’espai TecnoBages, la desenvolupadora de negoci del mercat Alimentació d’Eurecat Clara Rafel, imparteix una ponència centrada en les tendències tecnològiques en el sector agroalimentari.